Kireçlenme Bitkisel Tedavi

Kireçlenme Bitkisel Tedavi

Kireçlenme Bitkisel Tedavi

Kireçlenme tıp literatüründe osteoartrit olarak tanımlanmaktadır. Özellikle ileri yaşlarda görülen bir tür eklem hastalığı olan kireçlenme ilerleyici özelliği bulunan ve hastanın günlük yaşamında önemli şikayetlere neden olan bir problemdir.

Eklemlerimiz içerisinde eklem sıvısı ve kıkırdak doku bulunmaktadır. Söz konusu yapılar eklemlerin pürüzsüz bir şekilde hareket etmesini sağlamaktadır. Ancak bazı durumlarda eklemlerimizdeki sıvı tükenmekte ve kıkırdak doku aşınmaktadır. Bu durumda ise eklemi oluşturan kemikler birbirine sürterek çeşitli şikayetlere neden olmaktadır.

 

Kireçlenme Hangi Şikayetlere Neden Olur

Kireçlenme probleminin neden olduğu şikayetlerin başında eklem ağrıları gelmektedir. Aynı zamanda hareket kısıtlılığı, sertlik, şişlik ve tutulmamalar da yaşanabilmektedir. Kireçlenme problemi yaşayan hastalarda aynı zamanda eklemlerden ses gelmesi de söz konusu olabilmektedir.

Kireçleme probleminin en sık görüldüğü eklemler; kalça eklemi, diz eklemi, ayak bileği ve el parmaklarıdır.

 

Kireçlenme Neden Olur

Kireçlenmenin başlıca nedenleri aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

  • İleri yaş
  • Kadın cinsi
  • İdeal kilonun üzerinde olma
  • Travmatik olaylar (düşme, çarpma, kaza)
  • Genetik faktörler
  • Doğumsal nedenler
  • Eklemlerin çok sık kullanılması

Eklemlerin zaman içerisinde ya da travmatik olaylar sonucunda aşınması olarak bilinen kireçlenme probleminin hastada açığa çıkardığı şikayetlerin başında ağrı hissi gelmektedir. Ağrı hissinin yanı sıra aynı zamanda hareket kısıtlaması, eklemlerden ses gelmesi, ödem ve eklemi saran cildin deforme olması gibi durumlar da söz konusu olabilmektedir. İlerleyici özelliği bulunan kireçlenme probleminin mutlaka kontrol altına alınması gerekmektedir.

 

Kireçlenme Bitkisel Tedavi

Turp: Turp-havuç rendelenir, beraberce yenilir.

Hayıt tohumu: 5 bardak su ya, 100 gr tohum konur, 10 dk kaynatılır, indirilir içine 1 limon sıkılır, 2 adet aspirin konur, 30 gr karabaş otu, 10 gr oğulotu ilave edilir 10 dk bekletilir, süzülür, 1 günde tüketilir.

limon: 20 adet limon suyu çı karılır, 20 adet aspirin, 2 şişe cep konyağı, 1 kilo bal hepsi karıştırılır, 1 hafta dolapta bekletilir, sabahları aç karna yarım çay barda ğı içilir.

Sarımsak: 10 gr sarımsak iyice ezilir, üzerine 10 gr ılık su konur, 24 saat bekletilir, bezle süzülür, günde 3 defa 20-30 damla içilir. Veya sarımsak bitkisinde tarif edildiği şekilde kullanılır.

Yavşan otu: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

Taze bitki sıkılır, suyundan 40-60 gr içilir.

Mısır Püskülü: 1 bardak kay nar suya, 6-20 gr püskül konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak ve daha fazla içilebilir.

Ökse otu: 1 bardak kaynar su ya, 2-4 gr kuru ökse otu yapraklı dallarından veya tohumu konur,10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Bitki, tohum toz haline getirilir, günde 1-1.5 gr içilir. ARPA: 1 kilo suya, 1 avuç arpa konur, 10-15 dk kaynatılır, 1 günde tüketilir (kireçlenmeyi önleyici).

Cırtatan: Taze cırtatan mey veleri sıkılır, elde edilen suya, aynı nisbette zeytinyağı konulur, el de edilen mayi ile hastalıklı uzuv ovulur.

Ardıç tohumu: 400 gr ardıç Tohumu toz haline getirilir, yeteri kadar balla macun yapılır, günde 5 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir veya sabah, akşam 1 kaşık yenilir (Bizzat denenmiştir).

Havuç: Havuç, turp, rendelenir,beraber yenilir. (Kireçlenmenin kışlıca sebeplerinden biri olan Havuç ve kaşar peyniri yenilmemelidir).

Soğan: 500 gr suya, 3 adet soğan doğranır, 1 gece bekletilir, süzülür, günde 3 defa 1 çay bardağı içilir. Yemeklerden bir müddet e’vvel veya sonra içilmelidir. 2 ay l ıiılar devam edilirse, dizlerdeki ı nemlenmeyi tamamen giderir.

Ebegümeci: Ebegümeci yemeği yapılır bir müddet yenilmeye devam edilir veya haşlanıp yeni lir.

1 bardak kaynar suya, 2-6 gr bit ki konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir. Ebegümeci haşlanır lapa halinde kireçlenen bölgeye sarılır.

Tereyağı: 1 fincan tereyağı, 1 fincan gazyağı, 1 fincan ispirto beraberce merhem haline getiri lir, vücudun ağrıyan kısımları iyi ce ovulur (gece yatarken kullan mak daha faydalıdır).

Frenk Üzümü Yaprağı: Frenk üzümü yaprakları kaynar suda 10 dk bekletilir, çay gibi içi lir.

Ceviz Yağı: Ceviz yağı ile gün de 2 defa masaj yapılır.

Ceviz yağı aynı nisbette kekikyağı veya lavanta esansı ile karıştırılır masaj yapılır.

Çavdar: 1 kilo suya, 1 kaşık ezilmiş çavdar konur, 10 dk kaynatılır, süzülür, 1 günde tüketilir. Kireçlenmenin başlıca sebeple rinden biri olan tulum ve kaşar peynirleri yenilmemelidir.


NURANIYAT Yaşam Merkezi “Lokman Hekim”

Fitoterapi, Aromaterapi, Huzur, Şifa, Sağlık, Zayıflama, Kulunç, Göbek Düşmesi, Varisli, Refleksoloji, Kuru ve yaş kupa “Hacamat”, Medikal Masaj, Dokunma Sanatı “Yoga Masaj”, EFT, Zaman Çizgisi, Reiki, Kozmik Meditasyon, Bioenerji, Piramit Enerjisi, Tibet Kasesi, Sarkaç “Pandül”, Taş Kuvars Kristal

 

Subscribe
Bildir
guest
Bizi Değerlendirin
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Lütfen kopyalamayın!
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x