Merkez, KIRIKKALE
0531 914 59 64
info@nuraniyat.com

Bebekler İçin Gaz Giderici

Bebekler İçin Gaz Giderici

Bebekler İçin Gaz Giderici Bitki Çayları

Bebekler, özellikle yeni doğanlar için gaz olayı normal bir haldir. Bebeğin sindirim sistemi yeni oluştuğundan anne sütünün sindirimi bile bağırsaklarda gaz oluşumuna yol açabiliyor. Bu gazlar tehlikeli değil ama bebeğin canını yakabilir.

Bağırsak gazlarının giderilmesi bebekler için rahat uyku ve iyi iştah demektir. Bunun için de anne babalar bebeklerini bu gazdan kurtarmaya çalışmalıdırlar. Yeni doğanlarda gaz sorununu evde sabır ve azimle çöze bilirsiniz. Ev ortamında bebeklerin gaz sorununu çözmenin birçok yolu vardır. Onlardan biri de bitkisel çayların tüketimidir.

Dereotu Tohumu Çayı

En iyi gaz giderici bitkilerden biri dereotu sayılır. Anneler asırlardır bebeklerini bağırsak gazından (kolik) kurtarmak için dereotu tohumundan hazırlanan çayı verirlerdi. Ayrıca dereotunun sedatif, iltihap önleyici ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir.

Çayın tarifi

1 tatlı kaşığı dereotu tohumunu ezin üzerine 200 ml henüz kaynamış su koyun ve buhar üzerinde 20 dakika demlemeye bırakın. Sonra 40 dakika kapağını açmadan bekleyin. 3 katlı gazlı bezden süzün. Dereotu tohumu çayını yeni doğan bebeklere 1 tatlı kaşığı günde 3 kere yemekten önce verin. Çay etkisini 15 dakika sonra gösterecektir. Bebeğiniz çayın tadını beğenmezse onu anne sütüne veya mamaya karıştırarak da verebilirsiniz.
Diğer koliklere karşı bitki çayı rezene çayıdır.

Rezene Çayı

Çayın tarifi

1 tatlı kaşığı rezene meyvesinin üzerine 1 su bardağı henüz kaynamış su koyun. Yarım saat demlenmeye bırakın. Sonra süzün ve 1 tatlı kaşığı günde 3 kere yemekten önce bebeğinize içirin. Ayrıca 0,05 gr rezene yağını 1 litre kaynamış suda karıştırarak ve aynı yukarıdaki tarifte olduğu gibi kullanarak kolik sorununu giderebilirsiniz. Rezene çayı ağrı ve şişkinliği azaltır, gıda emilimine yardımcı olur.

Papatya Çayı

2 yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeklerinin üzerine 300 ml su koyun ve 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra süzün ve üzerini kaynatılmış su ile doldurun azaldığı kadar (buharlaştığı kadar). Bu çayı bebeğe günde 3 kere 1 tatlı kaşığı, şişkinlik olduğu zaman verin.

Açıklama : Yazımızda verilen bitki çayı nasıl demlenir, kaynatılır, yapılır, ne sıklıkla içilmeli, bitkisinin çayın demleme şekli çayının kaynatılma süresi kaç dakika olarak hazırlanır ve nasıl içilir, neye iyi gelir, ne işe yarar, sağlık açısından nasıl tüketilmeli bilgileri içermektedir.


Kaynak: Nuraniyat
Teknik Destek: seodanisman
Edited by: Tıbb-ı Nebevî Uzmanı

Subscribe
Bildir
guest
Bizi Değerlendirin
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Lütfen kopyalamayın!
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x